Leidse gemeenteraad debatteert weer vanachter de computer

De Leidse wethouder Fleur Spijker (D66) had zich passend gekleed bij de eerdere raadsvergadering in Naturalis.© Afbeelding Leidsch Dagblad

Loman Leefmans
Leiden

De debatten van de Leidse gemeenteraad worden vanachter de computer gevoerd in plaats van in een vergaderzaal. Dat kondigt de gemeente aan.

Omdat het stadhuis momenteel wordt verbouwd, wijkt de raad voor haar bijeenkomsten beurtelings uit naar het complex van Naturalis en dat van het hoogheemraadschap, beide langs de Plesmanlaan. Dat vergaderen ’buitenhuis’ kost de gemeente twee ton.

Mede vanwege de verscherpte corona-regels, wordt daar in ieder geval de komende twee keer van afgeweken. Donderdag (8 oktober) zou de voltallige raad voor de tweede keer dit najaar bij Naturalis vergaderen, maar dat gaat niet door. De raadsleden kruipen weer achter de computer voor digitaal debat.

Dat is ook dinsdag (13 oktober) het geval als een commissievergadering op de agenda staat. Twee dagen later volgt een andere commissievergadering die wel in het pand van het hoogheemraadschap wordt afgewerkt. De digitale bijeenkomsten zijn rechtstreeks via de website van de gemeente te volgen, de andere overigens ook.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.