Drie arrestaties voor heling en witwassen na invallen in Alphen aan den Rijn en Boskoop

© Foto’s: Toon van der Poel

1 / 4
Internetredactie
ALPHEN AAN DEN RIJN

De politie heeft dinsdag invallen gedaan op drie locaties in Alphen aan den Rijn en Boskoop. Hierbij zijn drie personen aangehouden.

Een van de locaties was de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn. Agenten waren al vroeg aanwezig in de straat voor het onderzoek. Bij de woning werd ook een auto doorzocht.

Het onderzoek naar heling en witwassen startte in maart van dit jaar, zo meldt de politie. Na een tip werd in een loods in Bodegraven een grote hoeveelheid auto-onderdelen en een gestolen auto aangetroffen. Ook in een loods in Alphen aan den Rijn werden gestolen auto-onderdelen aangetroffen.

Na onderzoek werden dinsdag op twee locaties in Alphen aan den Rijn en een in Boskoop invallen gedaan. De drie verdachten die hierbij werden aangehouden zijn een 32-jarige man uit Boskoop en twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 24 en 35 jaar oud.

De drie worden verdacht van het helen van gestolen auto-onderdelen. Daarnaast worden ze verdacht van het witwassen van het criminele geld dat het helen van deze onderdelen opleverde. Zij zitten vast en worden gehoord.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.