Handbalsters van Foreholte winnen van Foreholte en plaatsen zich voor het bekertoernooi

Voorhout

Marc Klein moest wel even fronsen toen hij de loting voor de tweede voorronde van de landelijke handbalbeker zag. Zijn Foreholte had geloot tegen... Foreholte 2. Het eerste Voorhoutse team deed haar plicht en won met 21-37.

Maar liefst zeventig teams deden mee aan deze tweede voorronde. ,,Wat is de kans dat je tegen elkaar loot?’’, vroeg Klein zich af.

Een beetje gek was het wel, disndagavond in de Tulp. Normaal gesproken zouden beide teams samen trainen. In plaats daarvan stonden ze voor een officiële wedstrijd tegenover elkaar. Het schriftelijk afdoen was er niet bij, er waren twee bondsscheidsrechters naar Voorhout gestuurd. ,,We moesten hem gewoon spelen. Anders krijg je nog een boete ook’’, zegt Klein lachend.

Het tweede team, dat in de competitie in de tweede divisie uitkomt, deed haar best en kon op sommige momenten aardig mee met het eerste, dat in de competitie een divisie hoger speelt. ,,De speelsters uit het tweede waren best een beetje zenuwachtig. Maar ze hebben goed gespeeld, naar hun kunnen. Voor hen was het goed om een wedstrijd met zoveel tegenstand te spelen. En voor ons was het goed om lekker te oefenen. Al is niemand echt tot het gaatje gegaan, want je wilt elkaar niet blesseren natuurlijk.’’

Foreholte 1 speelt begin november de eerste ronde. Tegen wie is nog niet bekend.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.