’Kabelluiken op markt Sassenheim moeten dicht’

Openstaande kabelluiken opde Sassenheimse weekmarkt.
© foto CDA
Sassenheim

De gemeente moet er beter op toezien dat tijdens de weekmarkt in Sassenheim de kabelluiken niet de hele dag open blijven staan, vindt CDA-raadslid Sybrinne de Vries. Ook wil ze weten of er inderdaad lege plekken op de weekmarkt zijn, terwijl daar wel gegadigden voor zijn.

De Vries is er door marktbezoekers op geattendeerd dat de kabelluiken voor de stroomvoorziening van de kramen vaak de hele dag open blijven staan. Ze kreeg daar ook foto’s van. Dat kan tot nare ongevallen leiden als iemand daar per ongeluk in stapt, benadrukt ze.

Het CDA-raadslid wil weten wie er aansprakelijk is als er een ongeluk gebeurt, maar ze wil dat liever voorkomen en vraagt het college daarom e op toe te zien dat de luiken ook tijdens de weekmarkt dicht zijn of dat ze in elk geval zover mogelijk dicht gaan.

Ze heeft ook vragen over de bezetting van de weekmarkt. De Vries wil weten of er inderdaad lege plaatsen zijn, terwijl er meerdere liefhebbers zijn voor een kraam. Zo ja, dan moeten de lege plekken wat haar betreft snel worden opgevuld. ,,Voor het in stand houden van een levendige, dynamische weekmarkt is dat belangrijk’’, zeft ze.

Vorig jaar speelde op de markt de kwestie van Toko Vlietstra. Die wilde na een aantal weken op proef graag een vaste plek, maar kreeg te horen dat de aanvraag zou worden geweigerd omdat het aanbod van de toko niet paste binnen het beleid van de markt. Na vragen van het CDA kreeg de toko uiteindelijk toch een vergunning.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.