Leidse Schouwburg volgende week toch nog even open voor Kastanjerrr Festival

Slagwerk Den Haag.

Theo de With
Leiden

Wegens de coronamaatregelen heeft de Leidse Schouwburg de deuren gesloten. Toch gaan ze volgende week weer heel even open voor het Kastanjerrr Festival.

,,Het is de derde keer dat we dit festival voor kinderen houden in de herfstvakantie’’, vertelt Monique Aalbers namens de Leidse Schouwburg. ,,We beginnen net een mooie traditie op te bouwen. Daarom hebben we alles op alles gezet om het festival toch door te laten gaan, al is het dan in afgeslankte vorm.’’

Het kinderfestival blijft nu beperkt tot twee dagen. Op donderdag is er een muziekvoorstelling en op vrijdag kunnen kinderen meedoen aan verschillende workshops. De andere activiteiten zijn geannuleerd.

Vellen papier

Slagwerk Den Haag speelt donderdag om 13.30 uur de muzikale voorstelling ’Buiten de lijntjes’, die geschikt is voor kinderen van zes jaar en ouder. Terwijl drie spelers muziek gaan maken, gaat tekenaar Gerard de Bruyne aan de slag met de kinderen. Op de klanken en ritmes van onder anderen Steve Reich en James Tenney gaan ze met elkaar tekenen op grote vellen papier.

,,Zo’n voorstelling kan prima met maximaal dertig bezoekers, zoals de nieuwe coronavoorschriften zijn’’, zegt Monique Aalbers. ,,Hier is geen grote zaal voor nodig. Een concert met een dergelijke opzet kan prima met een kleinere groep.’’

Op vrijdag zijn er vier workshops waar kinderen uit kunnen kiezen. In samenwerking met het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland kunnen de deelnemers zich een middag bezighouden met toneel, musical of dans & hiphop. De eigen technici van de Leidse Schouwburg verzorgen de workshop decor & techniek.

Per workshop kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen. Aan het einde van de middag geven ze een presentatie aan elkaar en ontvangen ze een Kastanjerrr-diploma. Normaal gesproken zouden ook (groot)ouders de eindpresentatie mogen bijwonen, maar dat zit er nu vanwege de coronamaatregelen even niet in.

Meer informatie: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/kastanjerrr

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.