Roman over waargebeurde moord in de ’Weijpoort’

Gerard van der Hoeven
Zoeterwoude

Vanaf zaterdag 17 oktober is de roman ’Moord in de Weijpoort’ te koop. Het is een uitgave van Stichting Oud Zoeterwoude.

De roman is gebaseerd op een waargebeurde moord in de achttiende eeuw. Daarbij kwam Arij Immerseel op gruwelijke wijze om het leven.

Vrijwilligers van Oud Zoeterwoude stuitten onverwacht op documenten waaruit bleek dat in de Weipoort ooit een zeer brute moord is gepleegd. Dat feit wekte de interesse en het drietal Thea Onderwater, Jos van der Poel en Paul Onderwater beet zich er in vast. Van der Poel wierp zich op als schrijver van de roman.

Naast het beschrijven van de ’levensloop’ van de moordenaar is nauwkeurig nagegaan wie halverwege de achttiende eeuw op welk adres in de Weipoort woonden. Het chronologische overzicht van ’Zoeterwoude in de achttiende eeuw’ is daarmee van toegevoegde waarde.

Het 124 pagina’s tellende boek kost € 9,90. In het Cultuurhuis, Dorpsstraat 19, is de roman tegen contact betaling te koop op zaterdag 17 en 24 oktober van 12.00-14.00 uur en op de maandag 19 en 26 oktober van 10.00-12.00 uur. Voor de Rijndijk is het verkooppunt bij Jos van der Poel, Hoge Rijndijk 21.

De roman kan ook via de mail worden besteld, meer informatie daarover op www.oudzoeterwoude.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.