Eerste honderd handtekeningen binnen voor referendum over Leids Roomburgerpark

Handtekeningenjagers in de Professorenwijk.
Leiden

Vertegenwoordigers van SP, Partij voor de Dieren en Partij Sleutelstad (PS) hebben dik honderd handtekeningen opgehaald. Die zijn nodig voor een referendum over het Roomburgerpark in Leiden.

Daar hadden de leden van de drie fracties een klein uurtje voor nodig. Het stadsbestuur wil van het park tussen Kanaalweg en Van Vollenhovenkade een wijksportpark maken, met onder meer een extra kunstgrasveld voor hockeyclub Roomburg.

Aangezien dat plan zeer waarschijnlijk op een meerderheid kan rekenen in de gemeenteraad, grijpen buurtbewoners en oppositiepartijen naar een laatste redmiddel: een referendum. Daarvoor zijn in eerste instantie 750 handtekeningen nodig en daarna nog eens 5.000 steunbetuigingen.

SP-voorzitter Han Dirks: ,,Veruit de meeste mensen staan positief tegenover het initiatief om een referendum te organiseren en best een aantal mensen gaf aan al getekend te hebben. Een minderheid vindt het middel van een referendum niet goed en tekent daarom niet, een nog kleiner deel heeft belangen bij de hockeyvereniging.’’

,,De contacten waren ook hartverwarmend’’, merkt fractievoorzitter Maarten Kersten van PS op. ,,Volgende week gaan dan naar de markt en naar winkelcentra. En dan met meer mensen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.