Premium

Help, een complotdenker in de tent! Corona splijt families. ’Mijn moeder blokkeerde mij op Facebook’

Gedoe over mondkapjes, handen wassen en afstand houden. In coronatijd kan een verschil van mening over de ernst van het virus of de maatregelen relaties verstoren.
© Foto Getty Images

Kijken familie en vrienden jou met de nek aan omdat jij corona een ’griepje’ noemt en lak hebt aan de gedeeltelijke lockdown? Of word jij juist bespot omdat je alle coronamaatregelen strikt volgt en overal een mondkapje draagt? Verschillen in corona-opvattingen kunnen de sfeer flink verzieken. Verbijsterd is Milou (niet haar echte naam) als ze teksten van haar moeder op Facebook leest. „Het ergste vond ik dat ze beweert dat er nanochips en menselijke embryo’s in vaccins worden verwerkt. Kom op zeg, denk even na!” Hetzelfde ziet Milou gebeuren bij haar tante en nicht. „Klakkeloos delen ze allerlei berichten van bijvoorbeeld Viruswaanzin.”

Milou leeft de verscherpte coronamaatregelen nauwgezet na. „Ik neem gewoon mijn verantwoordelijkheid en neem het virus wél serieus. Ik zie de ernst van de situatie. De capaciteit in ziekenhuizen is een probleem, ik weet waarvoor ik het doe.”

Meer nieuws uit Metropool

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.