Premium

Hester van der Vliet en Dirk Jan Roeleven brengen hun auto naar geboortegrond in Japan. Ondertussen hebben ze eindelijk eens tijd om te praten over hun ongewenste kinderloosheid. Het leidt tot een boek

De boekpresentatie van ’De laatste reis van de boswachter’ zaterdag in de drive-in bioscoop in Roelofarendsveen is coronaproof want iedereen zit in zijn eigen auto.
© Foto Taco van der Eb
Leiden/Roelofarendsveen

Hester van der Vliet (58) en echtgenoot Dirk Jan Roeleven (59) doen hun Subaru Forester, bijgenaamd de Boswachter, een belofte: als hij 500.000 km op de teller heeft staan, brengen ze hem terug naar zijn geboortegrond in Japan. In 2017 leggen ze een reis af van 23.832 kilometer. Zonder airco en zonder kennis van autotechniek. Getergd door Russisch asfalt en Mongolische woestijnwegen. Aangewezen op elkaar. Eindelijk tijd om eens goed te praten over hun ongewilde kinderloosheid. De reis levert niet alleen verlossing op, maar ook een boek: De laatste reis van de boswachter.

Hester van der Vliet leidt een druk bestaan. Jarenlang ’deed’ ze als tv-producer ’De Wereld Draait Door’ en nu maakt ze lange dagen met ’De Vooravond’. Voor ’De laatste reis …’ veegde ze een half jaar haar agenda schoon. Als tv-producer weet ze verdomd goed hoe het werkt als je iets maakt dat in de publiciteit komt. Toch is het „best spannend” nu er een persoonlijk boek op tafel ligt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.