Aanleg fietspad door Katwijkse duinen begonnen: groene partij GemeenteBelangen eist succes op

De voorbereidende werkzaamheden bij de Cantineweg en de Westerbaan zijn begonnen.© Foto Johan Westra

Hielke Biemond
Katwijk

Terwijl de aanleg van het langverwachte fietspad door de Katwijkse duinen - van de Westerbaan naar de Laan van Nieuw Zuid - deze week begon, eiste GemeenteBelangen dit succes op. De uitgesproken groene coalitiepartij noemt het ’de kroon op een jarenlange strijd’.

Die richtte zich tegen de plannen voor de aanleg van een autoweg door de duinen. Bijna de hele vijftigjarige historie heeft GemeenteBelangen zich daartegen verzet, benadrukt de partij trots. ’Er was zelfs ooit al een tankstation gebouwd die aan deze nieuwe weg zou komen. De afgelopen tientallen jaren hielden wethouders van andere partijen de plannen voor deze duinsnelweg in stand. Die is van de baan nu er eindelijk een wethouder van onze partij aan de knoppen draait.’

Dat hij, Rien Nagtegaal, de op het eerste gezicht lastige combinatie van verkeer en natuur in zijn portefeuille heeft, werpt volgens GemeenteBelangen hier duidelijk zijn vruchten af. De partij vindt dat auto’s ondergeschikt moeten worden aan voetgangers en fietsers, en dat is precies wat in de Katwijkse duinen nu gaat gebeuren. Het nieuwe fietspad met schelpenpad voor wandelaars ernaast kan naar verwachting eind februari in gebruik worden genomen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.