Recycle Sint keert coronaproof terug in Ter Aar

Paul van der Kooij
Ter Aar

In de aanloop naar sinterklaas is er ook dit jaar een speelgoedruilmarkt bij !Triggr in Ter Aar. Het Recycle Sint Comité heeft een manier gevonden om speelgoed coronaproof te wisselen van eigenaar.

Net zo veilig is dergelijk speelgoed uit te zoeken en te kopen met de waardebonnen die ingeleverde items hebben opgeleverd. Die ingeleverde spullen moeten wel schoon, compleet, volledig en heel zijn. Knuffels, babyspeelgoed en kleren zijn uitgesloten van deelname.

Inleveren kan op woensdag 11 november tussen 17 en 19.00 uur. Bij een speciale inlevertafel geven deelnemers hun speelgoed dan af in een shopperbag, voorzien van naam, mailadres en telefoonnummer. Bij drukte kunnen ze plaatsnemen in een ruime wachtruimte.

Het ruilen volgt op zondag 15 november tussen 14 en 16.00 uur. Schoongemaakt en wel staat de ruilwaar dan in de grote ruimte uitgestald, ingedeeld naar waarde. Met het oog op het virus komt er een aparte wandelroute met eenrichtingsverkeer: bezoekers komen binnen door deur één en verlaten de ruimte via deur twee. Zo nodig komen er tijdsloten.

Als betaalmiddel gelden de bonnen die de ingeleverde én geaccepteerde spullen waard bleken. Die bonnen zitten in de tas die deelnemers aan het begin van de ruilbeurs terugkrijgen met eventueel het speelgoed dat niet kon worden aangenomen. Ook is het mogelijk om speelgoed te doneren. Het moet wel aan de eisen voldoen en er geldt een maximum van drie stuks.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.