Onderscheiding voor Noordwijkerhoutse Coby Caspers

Coby Caspers (links) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
© Foto Willem Krol
Noordwijkerhout

Ruim dertig jaar is Coby Caspers uit Noordwijkerhout in touw voor de Noordwijkerhoutse bridgeclub Het Juiste Bod. Zo is ze bestuurslid én de laatste twintig jaar wedstrijdleider. Daarnaast is ze sinds 2010 vrijwilliger bij de Oranjevereniging Noordwijkerhout waar ze de jaarlijkse Oranje Bridgedrive organiseert en ze is jurylid.

Ook heeft ze nog tijd om sinds 2011 wekelijks als gastvrouw aanwezig te zijn in het Ronald McDonald Huis in Leiden waar ze ouders helpt van wie het ernstig zieke kind in het Willem Alexander Kinderziekenhuis is opgenomen.

Bij de Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam in Noordwijkerhout is ze sinds 2017 gastvrouw bij activiteiten voor ouderen. Tot 2016 hielp ze ook mee in de waterspeeltuin De Speelakker als toezichthouder en bij de verkoop van versnaperingen.

Voor de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij waren al deze vrijwilligerstaken reden om de Noordwijkerhoutse op 28 oktober tijdens de bestuursvergadering van Het Juiste Bod, die 75 jaar bestaat, te verrassen met een koninklijke onderscheiding. Mevrouw Caspers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.