Twee filmpjes maken veel duidelijk over splinternieuw Integraal Kind Centrum in Leimuiden [video]

Wie meer wil weten over Integraal Kind Centrum De Lei in Leimuiden, moet op Youtube kijken.

Paul van der Kooij
Leimuiden

Het coronavirus staat een feestelijke opening in de weg, maar Youtube-filmpjes maken veel duidelijk over het recent opgeleverde Integraal Kind Centrum (IKC) De Lei in Leimuiden.

In het ene filmpje staat duurzaamheid centraal, in het andere filmpje is te zien dat het voor 0- tot 12-jarigen bedoelde gebouw geen klaslokalen telt.

Het ’zittend, luisterend leren met leeftijdgenoten in één ruimte’ heeft hier plaatsgemaakt voor instructies en uitleg in hoeken en afwisselend zelfstandig werken en samenwerken.

De video over duurzaamheid:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De video met algemene informatie en interviewtjes met leerlingen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De gemeenteraad van Kaag en Braassem wil in elke dorpskern een IKC realiseren. Na Hoogmade en Leimuiden start de ontwikkeling in Rijnsaterwoude. Ook in Woubrugge worden de mogelijkheden onderzocht. In Roelofarendsveen/Oude Wetering is het het idee om het IKC met sport te integreren.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.