Beschonken Hillegommer die naar huis wilde lopen drie keer van snelweg geplukt bij Weteringbrug

© Foto: ANP

Internetredactie
Weteringbrug

Een 45-jarige man uit Hillegom is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden, omdat hij meerdere malen in beschonken toestand op de A4 bij Weteringbrug op de rijbaan liep.

De man werd rond 2.30 uur voor het eerst op de snelweg gezien. Hij liep toen bij het Ringvaartaquaduct. De politie werd gewaarschuwd en toen agenten de man aanspraken, bleek hij onder invloed te verkeren. Hij wilde via de A4 naar huis wandelen.

Volgens de politie stelde de man zich ’agressief en recalcitrant’ op. Agenten namen de man mee in hun auto, van de A4 af, en vertelden hem dat hij een bekeuring zou krijgen voor het lopen op de snelweg.

Kort hierop zagen agenten dat de man weer de A4 op wilde lopen: zij hielden hem tegen en wezen hem een veilige wandelroute naar zijn woonplaats.

Enige tijd later bleek de Hillegommer echter weer op de snelweg te lopen. De rijstroken van de A4 werden daarom met spoed afgezet en de man werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.