Schade na brand in atelier Haagweg 4 valt mee [update]

© Foto’s: Toon van der Poel

1 / 5
Wilfred Simons
Leiden

Daags na de brand in een atelier aan de Haagweg 4 in Leiden blijkt de schade mee te vallen. Een hoek van een houtwerkplaats aan de kant van het Stadsparkeerplan is zwartgeblakerd. Ten tijde van de brand, die uitbrak omstreeks 21.00 uur vrijdagavond, was er een kunstenaar aan het werk, maar de oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Voorbijganger alarmeerden de hulpdiensten toen zij veel rook uit het atelier zagen komen. De brandweer schaalde uit voorzorg snel op naar middelbrand. Brandweerlieden moesten de deur van het gebouw forceren en de ruiten inslaan om binnen te komen. Rond 22.30 uur was de brand onder controle.

Woordvoerder Jacowies Surie van huurdersvereniging Haagweg 4 spreekt eerdere berichten tegen dat vlamvattende lijnolie de oorzaak is van de brand. ,,Het is geen schildersatelier en er werd niet met lijnolie gewerkt.’’ Ook is, in tegenstelling tot wat eerder werd bericht, de rest van het gebouw niet beschadigd. ,,Het stinkt een beetje in de gangen. Alle deuren en ramen staan tegenover elkaar open om te luchten.’’ De brandweer begon gisteravond al meteen met ventileren. De stichting Salvage staat in contact met de eigenaar, de stichting Werk en Onderneming, om de schade te herstellen.

© Foto: Toon van der Poel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.