Klachtenvrije basketbalster Noor Driessen (Grasshoppers) mag vanwege positieve test niet spelen voor Oranje in belangrijke EK-kwalificatieduels

Noor Driessen in actie tegen Hongarije vorig jaar.© Archieffoto

ANP
Amsterdam

De Nederlandse basketbalsters zijn voor de twee komende belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden nog een international kwijtgeraakt door een besmetting met het coronavirus. Nadat Loyce Bettonvil al eerder wegviel testte Noor Driessen positief.

Grasshoppers-speelster Driessen was nog niet in de ’bubbel’ opgenomen die de Nederlandse selectie heeft ingesteld voor de twee duels in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. Oranje treft donderdag Slowakije en zaterdag Hongarije. Als het team van bondscoach Hakim Salem beide wedstrijden wint, plaatst het zich voor het eerst sinds 1989 voor het EK. De Europese eindronde is in juni 2021 gepland in Spanje en Frankrijk.

Driessen werd drie weken geleden ziek, waarna ze positief testte op covid-19. „De eerste week was ik echt ziek, daarna was het meer een verkoudheid”, zegt ze op basketball.nl. Omdat ze al meer dan 48 uur klachtenvrij was, mocht ze volgens de richtlijnen van de GGD weer uit thuisisolatie. Maar het toetreden van de bubbel vereiste een negatieve test. Driessen: „Ik voel me nu helemaal goed, maar de test was positief.”

Jacobine Klerx, die al meetrainde bij de selectie, neemt de plaats in van Driessen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.