Deel Willem de Zwijgerlaan in Leiden van donderdagavond tot en met zondagochtend dicht

Het asfalt van de Willem de Zwijgerlaan wordt vervangen.© Foto Hielco Kuipers

Gertjan van Geen
Leiden

Deel twee van de asfalteringswerkzaamheden op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden begint donderdagavond 12 november. Drie dagen later moet het werk zijn afgerond. Een deel van die tijd is de Willem de Zwijgerlaan afgesloten voor verkeer.

Het gaat om het deel tussen de Gooimeerlaan en de IJsselmeerlaan. Gedurende drie nachten en een dag (zaterdag) wordt er gewerkt. Op vrijdag 13 november is de weg van 6.00 tot 20.00 uur gewoon open voor verkeer.

Op donderdagavond vanaf 20.00 uur wordt eerst het asfalt verwijderd en worden detectielussen voor de verkeerslichten aangebracht. Op zaterdagochtend wordt begonnen met het asfalteren. Zondagochtend om 9.00 uur is alles klaar.

Omleidingen

Het autoverkeer wordt op een aantal plekken omgeleid. De Marnixstraat en de Kooilaan zijn afgesloten aan de kant van de Willem de Zwijgerlaan. Voor het bestemmingsverkeer daar gelden omleidingsroutes. De wijk verlaten richting Leiderdorp kan via de Maresingel/Herensingel - Lage Rijndijk en Sumatrastraat. Richting Oegstgeest loopt de omleiding via Maresingel/Herensingel - Langegracht - Schuttersveld - Schipholweg. De kruisingen bij de Gooimeerlaan en IJsselmeerlaan/Sumatrastraat blijven open en begaanbaar voor bestemmingsverkeer.

Het busverkeer rijdt de reguliere routes behalve op zaterdag 14 november overdag en ’s avonds. Buslijnen 6, 56, 365 en 410 rijden dan via alternatieve routes.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.