Man uit Lisse denkt een date te hebben in Soest. In plaats daarvan wordt hij opgewacht door drie berovers

Internetredactie
Soest

Een 24-jarige man uit Lisse is dinsdagavond ontsnapt aan een straatroof aan de Spoorstraat in Soest. De man had via een datingapp een afspraak gemaakt met een vrouw op die plek, maar hij werd opgewacht door een man en twee jongemannen.

De 24-jarige zou de ’vrouw’ ontmoeten om 19.40 uur. Bij aankomst werd hij belaagd en bedreigd door de verdachten, die zijn spullen probeerden te stelen. Dat mislukte echter, want de Lissenaar kon op tijd wegkomen. Ook de verdachten gingen er daarna snel vandoor. Eén van hen, de man, is tussen 18 en 20 jaar oud, heeft een witte huidskleur, een mager postuur en droeg een korte, witte jas.

Eén van de jongemannen heeft een lichtgetinte huidskleur en droeg een zwart mondkapje, een donkere jas en een spijkerbroek. De laatste verdachte had een witte huidskleur, was ongeveer 1.80 meter lang, heeft krullend haar dat licht is van kleur. Ook heeft hij een stevig postuur, droeg een donkere jas met een donker shirt.

De politie zoekt naar getuigen, die zich kunnen melden via het nummer 0900 8844 of anoniem naar 0800 7000.

Anonimiteit

De politie krijgt de afgelopen tijd veel meldingen binnen van mensen die ’bedreigd, afgeperst, mishandeld en/of beroofd zijn op een afspraak die zij via een datingapp hadden’, meldt de politie in een persbericht. Vooral datingapps waarbij anonimiteit voorop staat vormen op dit vlak een gevaar.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.