Premium

Verwoesting thuishaven De Schelft zorgt voor verslagenheid bij carnavalsvereniging De Kaninefaaten: ’We konden niet meer bij onze spullen komen’

Brandweermannen redden een carnavalskonijn van de Kaninefaaten.
© Foto Toon van der Poel
Noordwijkerhout

Tijdens de noodgedwongen digitale viering van ’de elfde van de elfde’, de opening van het carnavalsseizoen, keken de leden van De Kaninefaaten in Noordwijkerhout woensdag weemoedig terug op alle prachtige feesten die zij in De Schelft hebben gevierd. Drie dagen later gingen hun thuishaven en een groot deel van hun materiaal in vlammen op.

De kersverse voorzitter Richard van den Berg had zaterdag geen telefoontje nodig om te zien dat het helemaal mis was. Hij woont in de wijk achter De Schelft, waar een enorme rookpluim overheen begon te trekken. „We zijn heel snel deze kant op gereden om te kijken of we nog iets konden redden van onze opgeslagen spullen, maar we konden nergens bij. Dat is op zich ook te begrijpen: mensenlevens gaan boven materialen. Wij hebben duidelijk gemaakt dat er veel stukken liggen die enorm waardevol zijn voor onze vereniging, maar het is logisch dat de brandweer dus andere prioriteiten had.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.