Katwijk werkt flink aan het groen bij nieuwe fietstunnel en renovatie van Biltlaan

Wethouder Rien Nagtegaal plant de eerste bij de vernieuwde Biltlaan© Gemeente Katwijk

Max Meessen
Katwijk

De gemeente Katwijk werkt druk aan het aanleggen van meer groen binnen de gemeente. Eind vorige week plantte wethouder Rien Nagtegaal al de eerste boom bij de nieuwe fietstunnel. Woensdag stak Nagtegaal de schop in de grond voor de eerste boom langs de vernieuwde Biltlaan.

De groenstrook langs de Biltlaan moest vorig jaar plaats maken voor de aanleg van een nieuw en breder fietspad. Samen met bewoners uit de wijk Hoornes-Rijnsoever maakte de gemeente een plan om het groen te laten terugkeren. Volgens Nagtegaal vormt dat het ’sluitstuk’ voor de vernieuwing van de doorgaande weg.

Ook bij de aanleg van de nieuwe fietstunnel bij het Waterloopje verdween groen. Hier moesten in totaal 65 bomen wijken. Daar komen nu 75 bomen voor terug. Nagtegaal stak eind vorige week de schop in de grond om daar een begin mee te maken. Naast de bomen plant de aannemer ook lagere struiken en zaait hij gras. De tunnel zelf krijgt overhangende beplanting.

Naar verwachting duurt het planten bij de fietstunnel tot februari volgend jaar. Bij de Biltlaan is de groenstrook eind deze maand klaar. Wel duurt het volgens de gemeente ’nog ongeveer vijf jaar’ voor de bomen en struiken zijn uitgegroeid en het eindresultaat zichtbaar is.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.