Kilo’s aan drugs gevonden in woning van vuurwerkgooiers in Katwijk

De politie zocht 16 november naar de verdachten die vuurwerk vanaf een appartement gooiden.© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 3
Internetredactie
Katwijk

In de woning van één van de twee mannen die afgelopen maandag werden aangehouden voor het gooien van zwaar vuurwerk vanaf een appartement aan de Boslaan in Katwijk, is een aantal kilo’s aan - vermoedelijk - drugs gevonden. Dat meldt de politie vrijdagmiddag.

De verdachten zijn een 28-jarige Katwijker, die woont in het appartement waar vandaan het vuurwerk werd gegooid, en een 23-jarige Leidenaar. Voor hen werd een grote zoekactie op touw gezet nadat zij met zwaar vuurwerk aan het gooien waren. De Katwijker kon vrijwel direct aangehouden worden. De Leidenaar werd even later in hechtenis genomen. Hij vluchtte de duinen in en na een zoektocht, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, kon hij in de boeien geslagen worden. De Leidenaar werd daarna naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend waarom. Beide verdachten zijn bekenden van de politie.

In de woning van één van de twee (de politie vermeldt niet welke) werd later een aantal kilo’s drugs gevonden. De politie moet nog onderzoeken of het daadwerkelijk om verdovende middelen gaat.

’Levensgevaarlijk’

De grote schaal van de zoekactie naar de mannen zorgde voor verbaasde gezichten bij omwonenden, schrijft Peter Koot, teamchef van politie Katwijk. ’Het gooien van dit soort zwaar vuurwerk is levensgevaarlijk, zeker wanneer je dat op klaarlichte dag op de openbare weg gooit. Je moet er toch niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als zo’n klapper tegen iemand aan was ontploft of in de bak van een kinderwagen was beland.’ Koot staat, met de kennis van nu, helemaal achter die zoektocht. ’Als je dan later ook nog eens zo’n grote hoeveelheid mogelijke drugs aantreft, ben ik blij dat we flink hebben ingezet om deze verdachten aan te houden.’

Lees ook: Zoekactie in de duinen naar verdachte van gooien van vuurwerk vanaf een woning in Katwijk

Beide verdachten zitten nog vast en zijn donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris die hun voorlopige hechtenis met 14 dagen heeft verlengd. De politie zoekt nog naar getuigen die op de Boslaan waren toen het vuurwerk werd gegooid. Zij kunnen zich melden via het nummer 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000 .

© Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.