Noordwijkse raadsleden steunen gemeentelijke jacht op Gat van Palace en zes andere percelen Van de Putte

Het Gat van Palace in Noordwijk.© Foto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Noordwijk

Een grote meerderheid van de Noordwijkse gemeenteraad heeft vrijdagmiddag in een spoeddebat ingestemd met het vestigen van gemeentelijk voorkeursrecht op het Gat van Palace en zes andere percelen van vastgoedondernemer Ronnie van de Putte.

Dat geeft het gemeentebestuur de gelegenheid om snel zaken te doen met het bedrijf Archand Sarl. De financierder heeft voor 7 december een veiling aangekondigd van de zeven Noordwijkse percelen van Bever Holding van grootaandeelhouder Van de Putte, dat financieel in gebreke blijft.

De gemeente slaagt er al jarenlang niet om zaken te doen met de eigenaar van de zeven percelen aan de boulevard en wil die dan ook dolgraag kopen. Door gebruik te maken van het voorkeursrecht, zit Noordwijk eerste rang bij een eventuele veiling en mag het daarvoor al onderhands zaken doen met Archand Sarl.

De politieke besluitvorming daarover voltrok zich dan ook in sneltreinvaart. De raadsleden, die donderdagavond al in beslotenheid over de mogelijke grondaankopen hadden vergaderd, werden vrijdagmiddag in allerijl digitaal opgetrommeld om erover te stemmen. Alleen Lijst Salman en de PvdA waren tegen, samen goed voor vier van de 24 uitgebrachte stemmen. Bedragen kwamen tijdens de openbare spoedvergadering niet ter sprake.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.