Jeugdlintjes voor vier Leidse jongeren

Alle winnaars en de wethouders op de foto.© Buro JP

Aad Rietveld
Leiden

Silke Ammerlaan (16), Rozemarijn Veldhuyzen (18), Ghorzang Rahimi (17) en Chaymae Boudra (18) kregen zaterdag een Leids Jeugdlintje. De wethouders Marleen Damen (jeugd) en Paul Dirkse (sport) reikten de lintjes bij de jongeren thuis uit.

Silke Ammerlaan kreeg het lintje voor haar inzet op het Da Vinci College, waar ze in de leerlingenraad zit, brugklassers begeleidt en helpt bij sportdagen en open dagen. Chaymae Boudra dankte haar onderscheiding aan haar vele vrijwilligerswerk bij zwemvereniging ZLV 1886, waar ze trainingen en leszwemmen gaf. Ghorzang Rahimi zit op het Stedelijk Gymnadium en organiseerde activiteiten voor kinderen uit het asielzoekerscentrum in Katwijk en regelde een boottocht voor dak- en thuislozen. Rozemarijn Veldhuyzen werd onderscheiden omdat zij bij haar zwem- en waterpolovereniging trainingen en lessen geeft en zowel op haar school als bij de scouting allerlei activiteiten organiseert.

De jury roemt alle winnaars om hun positieve houding en hun inzet voor anderen. ’Dat is een heldendaad op zich’, aldus het juryrapport. Het was de tiende keer dat de gemeente Leiden jeugdlintjes uitreikte.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.