Hennepkwekerij en benodigdheden drugslab gevonden in woning in Noordwijk

© Foto’s: Flashlight Fotografie

© Politie.nl

© Politie.nl

1 / 15
Internetredactie
Noordwijk

In een pand aan de De Scheysloot in Noordwijk werden dinsdagochtend twee kleine hennepkwekerijen en de benodigdheden voor een synthetisch drugslab aangetroffen. De bewoonster en haar partner zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor.

Agenten kregen onlangs de woning, de bovenverdieping van het pand, in het vizier en besloten een onderzoek te starten. Met een warmtebeeldcamera werd vastgesteld dat er van deze specifieke woning meer warmte afstraalde dan van de omliggende panden. Ook bleek het stroomverbruik afwijkend te zijn.

Afgepakt

In twee kasten werd er hennep gewkeekt waarop de 48-jarige bewoonster werd aangehouden. Ook haar partner die even later ter plaatse aankwam, een 59-jarige Noordwijker, werd aangehouden. Tijdens de doorzoeking van het pand vonden agenten in de bedrijfsruimte op de benedenverdieping alle benodigdheden voor een synthetisch drugslab aan, waaronder apparatuur, ketels en chemicaliën.

© Politie.nl

Een speciaal team van de Landelijke Eenheid kwam naar het pand om de goederen voor het drugslab mee te nemen. Ook werd een auto en een groot geldbedrag in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.