Per ongeluk omgeploegd speelveldje in Leiden-Merenwijk wordt keurig hersteld, meldt wethouder North

Het veld ligt er binnenkort weer bespeelbaar bij.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Het rigoureus omploegen van een speelveld nabij de Blauwkarper in de Merenwijk ’had niet mogen gebeuren’. Dat gaf verantwoordelijk wethouder Ashley North (GroenLinks) donderdagavond onomwonden toe. „Het wordt snel hersteld”, kondigde hij aan.

Buurtbewoners uit de noordwesthoek van de Merenwijk in Leiden merkten eerder deze maand dat met groot materieel het grasveld aan de rand van de wijk stevig werd omgewoeld. In eerste instantie lukte het niet om de werklui te stoppen. Later wel, het bleek inderdaad om een misverstand te gaan, maar toen was het egale groene veld al een bruine massa geworden.

Bewoners uit de wijk Karpers en Forellen eisten in een brief opheldering van het stadsbestuur en ze werden daarbij gesteund door de raadsleden Tom Leest (VVD) en Roeland Storm (CDA). Zij wilden eveneens weten hoe dat heeft kunnen gebeuren.

„Er zou een bloemrijke berm worden aangelegd, maar de tekening was wat verschoven waardoor de aannemer op de verkeerde plek aan de slag is gegaan”, zo verontschuldigde North zich. „Ik betreur dit. Vervelend dat het is gebeurd en dat gaan we de bewoners ook laten weten. En ja, dat gaat extra geld kosten.”

Dat dergelijke fouten vaker voorkomen en het niet om een incident gaat, zoals Leest en Storm beweren, spreekt North tegen. Zo is het volgens hem niet de schuld van de gemeente dat bijvoorbeeld een kaveltje met fris siergras in de wijk Nieuw Leyden bij de Van der Paauwkade zwaar verwaarloosd raakte. „Dat terrein zou samen met bewoners worden onderhouden, maar een van hen verhuisde. Inmiddels hebben zich naar aanleiding van de berichtgeving daarover nieuwe bewoners gemeld die zich erover gaan ontfermen.”

En dat is precies wat de wethouder graag ziet. „Samen de stad vergroenen kan wel eens fout gaan, maar ik zou dat niet willen opgeven.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.