Keukenhof plant Nijntje-mozaïek voor viering 65e verjaardag

Het Nijntje-mozaiek dat over een kleine vijf maanden in bloei moet staan.
© foto laurens lindhout
Lisse

Nijntje blijft altijd jong maar bestaat dit jaar al 65 jaar. Om deze verjaardag te vieren, plant Keukenhof een groot Nijntje-bloemenmozaïek. Tom Schreuder, commercieel manager van de Keukenhof, plantte samen met Mariella Ostendorf van Nijntje-uitgeverij Mercis de eerste bollen.

,,Keukenhof is een internationale bloemententoonstelling met bezoekers uit alle landen. Ook Nijntje is wereldwijd bekend en past goed bij Keukenhof’’, vindt Schreuder. De schepping van tekenaar Dick Bruna heeft een speciale plek in het park. Zo zijn er al een Nijntje-huisje en een Nijntje-speeltuin naast het poffertjeshuis. In de lente komt daar een groot Nijntje-mozaïek bij. In het mozaïek zijn ruim 2000 hyacinten verwerkt.

Naast het mozaïek, heeft Nijntje ook nog een eigen tulp. En zij is niet de enige. Rond het mozaïek staan straks ook de tulpen van Pinocchio, Roodkapje, Sesamstraat en Spongebob. Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei. Directeur Bart Siemerink liet eerder al weten dat de showtuin hoopt in het komende seizoen ongeveer de helft van het recordaantal van 1,5 miljoen bezoekers uit 2019 te trekken.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.