Laatste herenhuis op landgoed Sancta Maria verkocht

© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Noordwijkerhout

Alle herenhuizen op het landgoed Sancta Maria zijn verkocht. De kopers Immerzeel en Van Ginniken zijn eigenaar geworden van de nog laatste beschikbare woning in deze categorie.

Sancta Maria was tot 2006 als zorginstelling in gebruik. Daarna is het terrein omgevormd tot een luxe woonwijk. Het voormalige hoofdgebouw en vijf paviljoens zijn bewaard gebleven. Daarin zijn nu vijftig herenhuizen ondergebracht.

,,Door de kracht van wat ooit was te benutten, hebben we de paviljoens en het voormalige hoofdgebouw weer de statige uitstraling van weleer gegeven’’, zegt Sander Pieterse, locatiemanager van de Ontwikkelingscombinatie Sancta Maria CV. ,,Bij de renovatie zijn muren, daken en gevels hersteld en daar waar nodig vernieuwd. De herenhuizen hebben de karakteristieken van het oude gebouw behouden. Dit is terug te zien in de royale oppervlakten, de geveldetails, de verdiepinghoogtes, de raamverdeling en de markante kapvormen.’’

Het parkachtige, 45 hectare grote gebied van Sancta Maria huisvest niet alleen herenhuizen. Er zijn ook nieuwbouwappartementen en bouwkavels voor vrijstaande villa’s. Enkele van die kavels zijn nog te koop.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.