Lisa de Leeuw begint actie om de Leidse band Spirit of St. Louis in de Top 2000 te stemmen als eerbetoon aan haar overleden ooms [video]

Leiden

Lisa de Leeuw is een actie begonnen om de Leidse band Spirit of St. Louis in de Top 2000 te stemmen.

Spirit of St. Louis had in 1974 een hit in de Nederlandse top 40 met het liedje ’Down by the radio’. ’Een oud Leids pareltje’, noemt ze het nummer op Facebook. Lisa de Leeuw vindt dat het nummer een plek in de Top 2000 verdient als eerbetoon aan haar ooms Arthur en Roland de Leeuw.

In het verleden waren deze twee broers tamelijk actief in de Leidse muziekscene. Ze speelden in verschillende bandjes. Begin jaren ’70 roken ze met de formatie Spirit of St. Louis zelfs even aan nationale bekendheid. Met ’Down by the radio’ stonden ze vijf weken in de Top 40 met de zeventiende plaats als hoogste notering. Dit succes heeft de band daarna nooit meer kunnen evenaren.

Het leverde de Leidenaars overigens wel een optreden op in het legendarische televisieprogramma ’Van Oekels Disco Hoek’. Ze zongen hun hit zogenaamd in een rijdende trein. Op Facebook heeft Lisa de Leeuw een link naar YouTube geplaatst, waar dit fragment te zien is.

(Tekst gaat door onder de video)

Arthur de Leeuw is in 2014 overleden. Oorspronkelijk was hij drummer, maar in de loop der jaren bekwaamde hij zich ook in het bassen en zingen. Gitarist en zanger Roland de Leeuw overleed eerder dit jaar. Als eerbetoon wil nichtje Lisa de band proberen in de Top 2000 te stemmen. Op diverse Facebookpagina’s vraagt zij Leidenaars haar te helpen.

Er kan tot maandag 7 december 17.00 uur via nporadio2.nl op de Top 2000 worden gestemd. De lijst wordt de laatste dagen van het jaar uitgezonden. In het verleden zijn er vaker acties geweest om nummers in de Top 2000 te krijgen. Leidse iconen als The Shoes, Rubberen Robbie, Catapult en Tower ontbraken in de lijst van 2019.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.