Gerrit is vrijgezel: ’Ik ben een vrij man en kan mijn leven invullen zoals ik dat wil’

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Gerrit heeft geen behoefte meer aan een vrouw.

Gerrit weet wat liefde is. Hij houdt onvoorwaardelijk van zijn ex en van de dochter die ze hem gaf. Het bracht hem in een bijzonder rijke positie. „Ik ben misschien vrijgezel, maar ik ben niet alleen.”

„Een paar weken geleden las ik deze rubriek over een jonge vrouw die Femke heet. Ze was aan het tinderen en had het over een man die kreeftensoep kon maken. Een andere man was goed in bed en weer iemand anders nam haar mee naar AZ. Wat ze niet leek te zien is dat ze allerlei voorwaarden stelt die niets te maken hebben met persoonlijkheid. Volgens mij is het belangrijk om iemands potentie te zien. Vaardigheden, zoals soep koken, kun je ontwikkelen. Het gaat om je bereidheid te leren. Voor die ander en van die ander. En als nou echt blijkt dat de één van AZ houdt en de ander niet, dan geef je elkaar de ruimte om je eigen ding te doen.

Femke is nog jong natuurlijk, maar achteraf zou ik willen dat iemand mij wat dingen over de liefde had geleerd voordat ik eraan begon. Ik ben mijn grootste liefde verloren doordat ik niet goed heb opgelet.

Ik val op een beetje ’gekke types’. Vrouwen die mij uit de tent kunnen lokken doordat ze uitbundig en enthousiast zijn. Ik ben van mezelf een beetje gesloten en een open persoonlijkheid past bij me. Mijn ex is ook zo’n vrouw. We werden al jong verliefd, gingen samenwonen en kregen een aantal jaren later een dochter. Uiteindelijk zijn we 23 jaar samen geweest.

Zoals dat vaak gaat, raakte ook bij ons de sjeu er een beetje af. Aan een relatie moet je werken, maar dat wist ik toen nog niet. Bovendien vertelt niemand je hoe. Het risico is dat je elkaar voor lief gaat nemen. Daardoor heb ik dingen gemist. Mijn ex zat niet goed in haar vel, maar kon heel goed doen alsof alles perfect was. Ze was een kameleon. Zonder dat ik het wist bezocht ze een psycholoog en slikte Prozac. Daarnaast had ze een enorme hang naar spanning. Als een ongeleid projectiel was ze aan het daten geslagen en heeft me bedrogen met zeker 30 mannen.

Wat ik het ergste vond was dat ze niet eerlijk is geweest. Je leeft maar één keer, dus als je graag iets wil moet je daarover praten. Ik weet liever waar mijn vrouw is, dan dat ze stiekem doet. Maar ze heeft het vertrouwen beschadigd. Je hebt een levenspartner en daar maak je plannen mee. Terwijl ik bezig was met óns plan, trok zij haar eigen. Toch kijk ik ook naar mezelf. Ik had beter op kunnen letten. Ze kan wel zeggen dat alles goed met haar gaat, maar ik heb nooit doorgevraagd of dat ook echt zo was.

Uiteindelijk is ze bij me weggegaan. Ik bleef achter met onze dochter van 14. Zij is het product van onze liefde, dat is voor altijd. Ik ben dan ook blij dat het contact inmiddels goed is. Mijn ex kan altijd langskomen en heeft zelfs de sleutel van het huis. De liefde van mijn leven krijg ik alleen nooit meer terug. Daarvoor is er te veel stuk gegaan.

De eerste periode na haar vertrek heb ik het heel zwaar gehad, maar ik richtte me vooral op mijn dochter. Zij was het belangrijkst. Daarom heb ik me ook nooit laten verleiden tot scheldpartijen en ander onredelijk gedrag. Na een jaar of twee kreeg ik een nieuwe relatie. Een typische rebound relatie met eenzelfde soort vrouw die me op eenzelfde manier belazerde. Het gebeurde me zelfs een derde keer. Dat uitbundige gekke type waar ik op val, blijkt ook vaak het type dat niet weet wat ze wil.

Inmiddels heb ik geen behoefte meer aan een vrouw. Ik ben een vrij man en kan mijn leven invullen zoals ik dat wil. Toch woon ik niet alleen. Mijn dochter is altijd bij me gebleven, ook toen ze een vriend kreeg. Zeven jaar geleden is hij bij ons ingetrokken en ze hebben nu twee kinderen. Als opa pas ik op en klus aan het huis. Voor zo’n kangoeroewoning is ontzettend veel liefde nodig, maar dat hebben we. Onvoorwaardelijk, zoals ik altijd voor ogen heb gehad.”

Meer over liefde lees je hier

Wil jij iets kwijt Over Liefde?

Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.