Hoogste punt nieuwbouw aan Gerarduspad in Oude Wetering is bereikt

Het hoogste punt van de nieuwbouw aan het Gerarduspad in Oude Wetering is bereikt en het uitzicht over de Braassem is niet verkeerd.

Het hoogste punt van de nieuwbouw aan het Gerarduspad in Oude Wetering is bereikt en het uitzicht over de Braassem is niet verkeerd.© foto MeerWonen

Paul van der Kooij
Oude Wetering

De bouw van het appartementencomplex op de plek van de Gerardusschool in Oude Wetering vordert snel.

De start was in september en deze week werd het hoogste punt al bereikt. Om dat heuglijke feit te vieren kregen de harde werkers van Bébouw Midreth taart voorgeschoteld.

Blijft het werk in dit tempo doorgaan, kan het complex met 29 duurzame sociale huurwoningen voor de zomer worden opgeleverd. Volgende maand worden de woningen aangeboden voor de verhuur via www.hureninhollandrijnland.nl. Inwoners uit Kaag en Braassem die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang. Dat meldt opdrachtgever MeerWonen.

De uitverkorenen komen niet aan de Meerkreuk maar aan het Gerarduspad te wonen. De Gerardusschool, die na het na het schooljaar 2016/2017 de deuren sloot en met De Schakel verder ging als De Klimboom, leeft zo toch een beetje voort.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.