Jochem Myer roept op om stoel te strikken

Laura Heerlien
Leiden

Cabaretier én Leidenaar Jochem Myjer roept via een video vanaf het toneel in de Leidse Schouwburg iedereen op om een ’stoel te strikken’. Wie meedoet aan de actie, steunt de podiumkunst.

De zalen van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal zijn ingericht naar de anderhalvemeter-richtlijnen, zodat de gepaste afstand tussen bezoekers kan worden gewaarborgd. Dat betekent dat van de 500 stoelen in de schouwburg, er slechts 120 tot 150 gebruikt kunnen worden zodra de gedeeltelijke lockdown wordt versoepeld. In de grote zaal van de Stadsgehoorzaal kunnen er in plaats van 850 stoelen, slechts 210 gebruikt worden.

Beschikbaar

Om duidelijk aan te geven welke stoelen wel en welke stoelen niet beschikbaar zijn tijdens de voorstellingen, hebben de medewerkers van de schouwburg en Stadsgehoorzaal ervoor gekozen om de stoelen die niet gebruikt mogen worden, dicht te strikken. Op deze manier weten iedereen dat deze plaatsen vrijgehouden moeten worden. De stoelen worden dichtgestrikt, om de stoelen weer feestelijk te kunnen uitpakken zodra dat, met het oog op corona, weer veilig is. Door met de actie mee te doen, wordt symbolisch de tijd overbrugd tot er weer meer mogelijk is ten aanzien van de coronamaatregelen.

Met een donatie van 50 euro kan een stoel worden gestrikt. Maar elke donatie, hoe klein of groot ook, is welkom, want alle beetjes helpen. Met de donaties kan de organisatie zorgen dat voorstellingen en concerten door kunnen gaan.

Meer info via leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.