Ook studenten kunnen beroep doen op Leids Mediafonds

Leiden

Studenten journalistiek en (wetenschaps)communicatie kunnen meeprofiteren van het Leidse mediafonds. Er komt 5000 euro beschikbaar voor (minimaal) tien journalistieke producties.

Het Mediafonds werkt daarin samen met de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden om journalistiek talent te stimuleren. Zij kunnen twee keer per jaar een aanvraag doen en moeten een mediapartner vinden die hun artikel(en) of andersoortige mediaproductie wil publiceren of uitzenden.

Het reeds bestaande Leidse Mediafonds is bedoeld voor professionele (freelance-) journalisten. Omdat in oktober een stroom aanvragen van studenten kwam, is tot dit besluit gekomen, zegt voorzitter Bob Nieman. ,,Het past heel goed bij onze doelstelling om de lokale journalistiek te stimuleren, verdieping te zoeken en nieuw talent aan te wakkeren. We hebben dan ook al drie aanvragen van studenten gehonoreerd, vooruitlopend op de afspraken over de studentenregeling.”

Door de de aparte regeling hoeven de projecten die studenten indienen niet te concurreren met ideeën van ervaren journalisten. ’Het Leids Mediafonds beoordeelt inzendingen van studenten op journalistieke aanpak, diepgang, actualiteit en de relatie met Leiden en de Leidse regio’, vermeldt het persbericht.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.