Just Meet aan de eigen keukentafel | recensie Over de Tong

1 / 6
Binnert Glastra en Nido Visone

Just Meet... het klinkt een beetje als een stoute oproep om de lockdown te negeren, maar daar kan het restaurant ook niet helpen. Dat heet al jaren zo. En ze hebben een smakelijke bezorgbox in de aanbieding.

Het ’meet’ in de naam slaat op ontmoeten en gezelligheid, maar ook op het eender uitgesproken ’meat’. Want het is met hoge kwaliteit vlees dat het restaurant zich nadrukkelijk afficheert - al staat er natuurlijk nog wel meer op de kaart. Maar hoewel de verleiding groot is, bestellen we toch maar geen Simmentaler ’cowboy steak’ van een kilo of wagyu. Met het oog op de lockdown kiezen we voor een bezorgbox. Die ziet er met zijn 24,50 euro voor een compleet driegangenkeuzemenu uit als een goede deal. En dat soort bedragen maakt het toch net even wat eenvoudiger om de horeca een steuntje in de rug te geven.

Vooraf kiest mijn vrouw voor de rilette van eend. Die is ingepakt in een rauwe ham en gaat vergezeld van gebakken eendenborst, gerookte zuurkool, kerrie, in kaneellikeur gemarineerde meloen en cassavekruim. Een breed spectrum smaken en structuren, maar het blijkt prima te combineren. Zelf begin ik met kaasfondue. Die bestaat uit een fikse schijf camembert om in de oven te laten smelten en die vol ligt met gojibessen, cranberries en moerbeien. Ernaast een stukje focaccia en Amsterdamse uitjes. Eveneens heerlijk.

Dan komt een inderdaad prima ribeye (6,50 euro extra) met kalfsjus op tafel. Ook de ravioli met gegrilde aubergine, granaatappel, venkel en komijn is niet verkeerd. Erbij krijgen we een torentje aardappelgratin en couscoussalade.

Als afsluiter geniet ik van (Leids gebak genoemde) roompuddingtaart is met winterfruitcompôte, nootmuskaat, lekker lobbige pistachecrème en een bolletje vanille-ijs. Ook de rozerode combinatie van frambozen/chocolade gateaux met frambozenijs en frambozencompote gaat er met smaak in.

tongldnboven2jan.pdf

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.