Mandy (24) en Robin (25) zijn in coronatijd naar de Pesthuiswijk verhuisd. ’We hebben nog niet veel contact met de buurt, daar hoopten we wel op’

Mandy: ’Je kan hier kiezen wat je opzoekt. Drukte, winkels of juist lekker even wandelen.’© Leidsch Dagblad

Nina Eshuis

Van alle inwoners van de Pesthuiswijk, is 80 procent student of starter. Mandy (24) en Robin (25) horen daar sinds kort ook bij. In mei zijn ze verhuisd vanuit Leiderdorp.

Mandy Bekooij (24): ,,Sinds mei wonen we in de Pesthuiswijk, nog niet zo heel lang dus. We wonen in de nieuwbouwflat aan het Zaaijerplein. Hiervoor woonden we in Leiderdorp en wilden wel graag in de regio blijven. We dachten: weet je, dit zijn onze laatste jonge jaren. Laten we nog even in het centrum gaan wonen.

,,Het is een hele fijne plek, dicht bij het station. We zijn allebei ambtenaar en normaal gaan we wel gewoon naar kantoor, maar nu natuurlijk niet. Ik vind het hier heerlijk. Je hebt alles in de buurt en je kan kiezen wat je opzoekt. Drukte, winkels of juist lekker even wandelen. Al zijn de kroegjes nu allemaal dicht. Dus in dat opzicht is het wat saai natuurlijk.”

Robin Dompeling (25): ,,Het relaxte aan deze omgeving vind ik: je loopt onder het spoor door bij Leiden Centraal en je bent in het drukke centrum. Maar je kunt je ook terugtrekken richting het groene Oegstgeest.”

Tekst loopt door onder de grafiek

Mandy: ,,Het lastige is dat we hier in de coronatijd zijn gaan wonen. Dus we hebben nog niet veel contact met de buurt. Daar hoopten we wel op. Juist omdat het een heel nieuw complex is, dachten we wel dat we iets meer konden opbouwen. Dat valt dus wel tegen, maar dat komt ook door deze tijd denk ik.”

Robin: ,,In de omgeving hier zie je veel jonge mensen. In ons complex wonen een aantal gezinnen en wat oudere mensen, maar ook veel starters. Daar ontkom je niet aan. Er is zo weinig woonruimte in de omgeving dat iedereen naar dit soort nieuwbouwprojecten trekt.”

Mandy: ,,Er zijn ook veel studenten in de buurt. Tegenover ons gebouw zit een studentenflat. Als de wind vervelend staat, hoor je de feestjes wel ‘s nachts. Echt overlast is het niet hoor.”

Robin: ,,In de zomer heb je je raam open, dan hoor je het wel. Die studenten hebben denk ik zeker wel drie keer per week een feestje. Op dinsdag, donderdag en zaterdag. Maar goed, we zijn allemaal jong geweest.”

Mandy: ,,We snappen het wel.”

Lees ook:

Lees hier meer artikelen over wonen

Dit verhaal werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Leids Mediafonds.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.