Stem hier voor de Leidsch Dagblad Persoon van het Jaar 2020

Leiden

Deze week publiceerden wij acht interviews met de genomineerden voor de titel Leidsch Dagblad Persoon van het Jaar. Ook hieronder treft u ze aan en kunt u stemmen op uw favoriet.

Nadat u op de knop ’Stem hier’ drukt, krijgt u een overzicht van de kandidaten. Druk op de foto van de persoon die uw stem krijgt. Daarna kunt u een motivatie geven en uw gegevens invullen. Deze velden mag u ook leeg laten. Als u daarna op de knop ’Stem!’ drukt, is uw stem binnen.

Ziet u het formulier hieronder niet? Klik dan hier.

In een jaar waarin het nieuws gedomineerd werd door corona, is het logisch dat de pandemie ook bij veel genomineerden centraal stond. Maar gelukkig bood 2020 ook ander nieuws en andere kanshebbers.

Zo hebben we buurtcoach Fransje Barnard van de Buurtontmoetingsplek (BOP) aan de Herenstraat en de actievoerende apotheker Piet Ooms uit Valkenburg. Daarnaast Sjaak van de Geijn, de man die jarenlang bleef zoeken naar Schans Lammen en die dit jaar eindelijk beet had. En we hebben Rinny E. Kooi, die in 2020 tevreden vaststelde dat er grote stappen werden gezet naar de verwezenlijking van ’haar’ Singelpark.

Robert Guis, Rob van de Groen en Koos Koster vormen gedrieën de motor achter het corona-initiatief BalkonBewegen. Hein Laterveer kreeg als voorzitter van de koepel van Leidse studentenverenigingen naast corona nog meer crises op zijn bordje. Leiderdorper Olaf Lepoeter was in het afgelopen coronajaar druk bezig om eenzame ouderen wat afleiding te bezorgen. En de verpleegkundigen Emmi Velema en Kirsten Schoenmaker werkten zich samen met heel veel collega’s drie slagen in de rondte aan wat in 2020 ’de frontlinie’ is gaan heten.

Stemmen kan tot en met 14 januari.

Lees hier de interviews met de genomineerden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.