Boek met 25 onbekende verhalen van Maarten Biesheuvel in de maak

Maarten Biesheuvel.© Foto Patricia Nauta

Theo de With
Leiden

Volgende maand verschijnt er een boek met 25 onbekende verhalen van Maarten Biesheuvel. De schrijver overleed afgelopen zomer in zijn huis Sunny Home in Leiden.

De verhalen kwamen boven water na de dood van Biesheuvel toen zijn houten huis aan de Kernstraat werd ontruimd. Ze zijn gevonden door Leidenaar Aart Hoekman, een goede huisvriend van de schrijver en zelf uitgever.

Hoekman vond de manuscripten in een archiefkast, op de bovenste plank van de werkkamer en in twee bureauladen. De 25 verhalen stammen uit verschillende periodes van Biesheuvels leven. Ze verschillen van opzet en lengte, maar hebben wel allemaal de fantasievolle grilligheid die het werk van Biesheuvel zo kenmerkt.

Onder de gevonden verhalen zit een variant op het bekende verhaal ’Reis door mijn kamer’. Het heet ’Reis over mijn tafel’ en beschrijft nauwgezet alle objecten op zijn werktafel.

De verhalenbundel ’Vroeger schreef ik; gevonden verhalen’ verschijnt op 1 februari bij uitgeverij Brooklyn.

In november verscheen ook al ’De Biezen’. In dit boek halen Maarten ’t Hart en Mensje van Keulen herinneringen op aan Maarten en Evan Biesheuvel. Uitgeverij Van Oorschot komt in het voorjaar van 2021 nog met een bundel met de meest geliefde verhalen van Biesheuvel.

Lees ook: Mensje van Keulen en Maarten ’t Hart bundelen hun herinneringen aan de Biesheuvels: ’Zonder Eva geen Maarten’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.