CDA Teylingen wil helderheid over beleid terugvorderen bij sociale dienst

Sjaak Smakman
Teylingen

Vordert de sociale dienst in de Bollenstreek (ISD) ook geld terug van bijstandsontvangers die boodschappen, kleding of andere giften in natura krijgen, wil het Teylingse CDA weten.

De partij stelt de vraag aan het college naar aanleiding van de berichten over een vrouw uit de gemeente Wijdemeren die 7.000 euro moet terugbetalen vanwege boodschappen die ze ontving van haar moeder. Het bericht zorgde voor veel ophef en het CDA wil weten in hoeverre dit gebeurt en eventueel al gebeurd is de afgelopen tijd bij de de ISD. Ruim 1200 huishoudens in Teylingen, Lisse, Noordwijk en Hillegom krijgen een bijstandsuitkering.

De christendemocraten willen verder weten wat de criteria zijn om in aanmerking te komen voor voedsel van de voedselbank en hoe de ISD omgaat met de zogeheten inlichtingenplicht. Wie een bijstandsuitkering krijgt, is wettelijk verplicht om zelf melding te doen van al het inkomen, waaronder ook giften. Het CDA wil weten of de ISD boodschappen en kleding beschouwt als inkomen en wat de criteria zijn om in aanmerking te komen voor de voedselbank. Voor de voedselbank in Teylingen geldt als norm een vrij besteedbaar inkomen van 230 euro per maand voor een alleenstaande en 325 euro voor een stel plus 95 euro per kind of ander inwonend gezinslid.

Volgens de regels die begin 2020 werden vastgesteld vordert de ISD uitkeringen terug ’volgens de regels van de wet’. Dat was overigens in Wijdemeren ook het geval. Wel kan de dienst besluiten om een klein bedrag niet terug te vorderen als dat niet in verhouding staat tot de tijd en geld die dat kost. Die uitzondering geldt echter niet als de betrokken uitkeringsontvanger ’onvoldoende informatie heeft gegeven’. Als er wordt teruggevorderd, moet de ISD er wel voor zorgen dat inwoners een inkomen blijven houden ’dat past bij hun persoonlijke situatie’. Het CDA wil weten wat dat concreet in de praktijk inhoudt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.