Marina van der Velde eind dit jaar weg als burgemeester Kaag en Braassem

Marina van der Velde tijdens haar nieuwjaarstoespraak.© fragment video

Sjaak Smakman
Kaag en Braassem

Burgemeester Marina van der Velde van Kaag en Braassem treedt eind dit jaar terug. Al gaat ze met pensioen, de 67-jarige Van der Velde blijft wel in de gemeente wonen, zo kondigde ze vrijdag aan in haar nieuwjaarstoespraak.

VVD’er Van der Velde volgde in 2010 waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn op en is de eerste ’echte’ burgemeester van Kaag en Braassem. Dat ze in de gemeente blijft wonen, komt volgens haar vooral omdat zij en haar man zich er thuis voelen. Maar ook ,,omdat het hier bijzonder is. Omdat we hier vrienden gemaakt hebben. Omdat iedere kern anders is. Omdat het samenspel van inwoners, organisaties, bedrijven ons steeds weer verrast. Omdat ik vertrouwen heb in de gemeentelijke organisatie en de keuzes die in de toekomst gemaakt gaan worden.’’

Dat Van der Velde iets eerder vertrekt komt omdat het eind van haar tweede ambtsperiode bijna samenvalt met de raadsverkiezingen van maart 2022. Met het aantreden van een nieuwe gemeenteraad en daaropvolgend een nieuw college van burgemeester en wethouders is er dan in elk geval al wel een nieuwe burgemeester. Het betekent ook dat de huidige gemeenteraad een nieuwe burgemeester mag voordragen.

Volgens Van der Velde staat het komend jaar nog het nodige te gebeuren. Er moeten knopen worden doorgehakt over de energietransitie. ,,We gaan met u in gesprek over waar zonnevelden en windmolens moeten komen. Maar ook over waar woningbouw kan komen en waar nieuwe wegen moeten worden aangelegd’’, aldus Van der Velde.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.