Nieuw evenement ’100 bruggenloop’ aangekondigd, door centrum van Leiden

De Rembrandtbrug met lopers.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Er zijn vergevorderde plannen voor een ’100 bruggenloop’ in Leiden. Dat moet na Leiden Marathon en de Singelloop het derde grote (hard)loopevenement van de stad worden.

Het idee is afkomstig van Jeroen Maters, eerder ook een van de bedenkers en initiatiefnemers van het Singelpark. Als vertegenwoordiger van het Stadslab ontdekte hij dat door de zes nieuwe oeververbindingen die onlangs zijn aangelegd voor dat Singelpark, het aantal bruggen in Leiden tot net boven de honderd is gestegen.

Maters, zelf een verwoed hardloper, stippelde vervolgens een parcours uit over die honderd bruggen, en kwam uit op een lengte van 21 kilometer. Hij heeft het traject ook al een keer in looppas afgelegd en dat bleek – bruggetje op en bruggetje af – een behoorlijk zware kluif.

Samen met de organisatoren van de Leidse marathon wordt nu gekeken hoe en wanneer het nieuwe binnenstadevenement met de naam 100 bruggenloop kan worden gehouden. ,,We hebben het opgezocht en konden nergens in de wereld iets dergelijks vinden’’, aldus Maters.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.