Oopoeh zoekt oppashonden voor senioren in Leiden en omgeving

Oopoeh zoekt honden in Leiden en omgeving.© Archieffoto

Aad Rietveld
Leiden

Misschien komt door het thuiswerken, denkt de stichting Oopoeh, dat het de laatste tijd moeilijker wordt om oppashonden te vinden voor senioren. Of misschien komt het doordat senioren juist in coronatijd meer behoefte hebben aan het gezelschap van zo’n viervoeter.

Hoe dan ook: er staan bij de stichting nu zo’n tien ouderen uit Leiden en omgeving ingeschreven, voor wie ze geen hond kunnen vinden. En dat vinden ze jammer bij de stichting, die voluit Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond heet. Vandaar dat ze dringend op zoek zijn naar baasjes die hun hond zo nu en dan bij een ander willen brengen.

Oopoeh bedacht acht jaar geleden het ’hond-delen’ om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Die hebben dan bij het uitlaten een ommetje en met een hond bij je, zeggen ze bij de stichting, heb je eerder aanspraak. Zelf een hond nemen, vinden senioren vaak te bewerkelijk.

Baasjes die een oppas voor hun hond zoeken, kunnen zich aanmelden op de website oopoeh.nl. Zij betalen dan wel 15 euro per maand als die oppas wordt gevonden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.