Bingo levert ruim 6500 euro op voor Katwijkse horeca: ’Dit is een overweldigend resultaat’

Initiatiefnemer Stefanie Ravensbergen samen met Pieter van Klaveren van Het Wapen van Kattuk© Eigen beeld

Justin Hendriks
Katwijk

Een actie om de Katwijkse horeca een warm hart toe te dragen, levert 6650 euro op.

Het gaat om een bingo die aanstaande zaterdag via Facebook wordt gehouden. Met bingokaarten, die vijftien euro per setje kosten, kunnen deelnemers cadeaubonnen winnen voor Katwijkse restaurants. In een speciaal aangemaakte Whatsapp-groep is het mogelijk om tijdens het spel ’bingo!’ te roepen.

„Ik ging uit van zo’n 3000 euro, dus dit is een overweldigend resultaat”, zegt Stefanie Ravensbergen, die met de actie negentien restaurants in de regio ondersteunt. „Het is echt uit de hand gelopen wat dat betreft”, vervolgt ze trots.

Toen de horeca vlak voor de tweede lockdown samen met de evenementenbranche het grootste slachtoffer werd, kriebelde het om een actie op poten te zetten. Ravensbergen begon die zelf, vanuit haar sportschool FitWomen Gym. „Vlak na de eerste lockdown waren wij als sportscholen degene die niet open mochten. Dat vond ik echt ontzettend lullig. Ik weet daarom hoe het voelt voor de horeca, die lange tijd dicht zijn gebleven terwijl anderen wel gewoon door konden.”

De te winnen cadeaubonnen hebben een waarde van 25 euro. „Dat is vaak geen maaltijddekkend bedrag”, zegt Ravensbergen. ,,Op die manier hopen we dat de Katwijkse inwoner nog wat extra uitgeeft bij de aanbieder.”

Ravensbergen kan vol trots spreken over een geslaagde actie. „Ik ben ontzettend blij dat zowel particulieren als bedrijven hun financiële steentje hebben bijgedragen aan de actie. Als we elkaar allemaal een beetje helpen, komen we deze moeilijke tijd wel door. Financieel is het misschien niet veel, maar we moeten vooral laten zien dat we er voor elkaar zijn.”

De initiatiefnemer hoopt dat ze een voorbeeld kan zijn voor inwoners van bijvoorbeeld buurgemeenten. „Ze mogen altijd aankloppen met ideeën. Ik help graag.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.