Lezers Leidsch Dagblad stemmen massaal op Persoon van het Jaar

Ruud Sep
Leiden

Wie verdient er de titel Leidsch Dagblad Persoon van het Jaar? Het is een vraag die heel veel lezers bezig houdt. Al zo’n 2200 lezers hebben hun stem uitgebracht. En de stemmen blijven binnen stromen.

Met nog een week te gaan tot het sluiten van de stembussen, begint al aardig duidelijk te worden welke kandidaten de meeste kans maken op een podiumplaats.

(Stemmen kan hier)

Piet Ooms, de actievoerende apotheker uit Valkenburg, doet het goed, net als Fransje Barnard, de buurtcoach van de Buurtontmoetingsplek (BOP) aan de Leidse Herenstraat. Maar beide kanshebbers moeten op dit moment Leiderdorper Olaf Lepoeter nog voor zich dulden. En de man die het afgelopen coronajaar druk bezig was om eenzame ouderen wat afleiding te bezorgen, moet op zijn beurt nog even een tandje bijzetten om voor de meet nog langszij te komen bij de verpleegkundigen Emmi Velema en Kirsten Schoenmaker.

De handen aan het bed die bijna heel 2020 al aan de frontlinie zaten, gaan op dit moment voorop in de race naar de meest eervolle titel die deze krant te vergeven heeft. Zowel bij de lezers die hun stem hebben uitgebracht via de website als bij de mensen die de moeite hebben genomen om bon uit de krant in te vullen en op te sturen, zijn zij tot nu toe favoriet.

Maar hebben ze daarmee de eindoverwinning al op zak? Nee, daarvoor is het nog veel te vroeg. Een onverwachte tussensprint van een van de achtervolgers kan de koers zomaar op zijn kop zetten. En wat te denken van een achterblijver die ineens de wind in de zeilen krijgt en de complete kopgroep voorbij schiet? Alles is mogelijk.

Stemmen kan nog tot en met donderdag 14 januari. Om middernacht sluiten we de digitale stembus en de volgende morgen legen we nog één keer de brievenbus voor de laatste bonnen uit de krant. En dan kan het definitieve tellen beginnen. Dat doen we uiterst zorgvuldig en op een veilige plek. Want je weet maar nooit tegenwoordig.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.