Bestuurder na lange politieachtervolging op A4 aangehouden bij Hoogmade [update]

Foto ter illustratie.© Foto: ANP XTRA/Lex van Lieshout

Internetredactie
Hoogmade

Een 34-jarige bestuurder uit Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de A4 bij Hoogmade na een politieachtervolging die begon in Rijswijk. Daarbij trokken agenten hun wapens.

De politie kreeg rond middernacht een melding van een mogelijk steekincident en illegale gokpraktijken in een pand aan de Veraartlaan in Rijswijk. Agenten troffen in het leegstaande pand geen slachtoffer aan, wel kwamen er plotseling meerdere personen naar buiten gerend.

De 34-jarige Amsterdammer was één van hen. Hij werd door de agenten gesommeerd om te blijven staan, maar stapte in zijn auto en ging er met hoge snelheid vandoor. Hij schampte daarbij het been van een agente.

Een agent trok voor het wegrijden zijn vuurwapen, een ander probeerde de man uit de auto te trekken. De bestuurder wist echter te ontkomen, hij kon pas op de A4 ter hoogte van Hoogmade aan de kant worden gezet. Agenten trokken daarbij opnieuw hun wapens. De Amsterdammer is daarop meegenomen naar het bureau.

Pokertafels

In het Rijswijkse pand troffen agenten nog eens dertig personen aan in een ruimte met drie pokertafels, fiches en speelkaarten. De namen van de aanwezigen zijn door de politie genoteerd, waarna de mannen en vrouwen naar huis werden gestuurd. De pokerattributen zijn in beslag genomen.

De agente die door de wegrijdende auto werd geraakt, doet aangifte wegens poging tot doodslag. Ze hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.