Berlusconi in ziekenhuis wegens hartproblemen

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi ligt weer in het ziekenhuis, deze keer wegens hartproblemen. De 84-jarige miljardair bracht in september vanwege een coronabesmetting meer dan een week door in het ziekenhuis. Hij zei toen na zijn ontslag dat hij voor zijn leven had gevreesd.

Berlusconi wordt deze keer behandeld in een ziekenhuis in Monaco, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De politicus woont tijdelijk in Zuid-Frankrijk en het leek zijn dokter in Milaan beter dat hij niet terug naar Italië zou komen.

Een in 2016 vervangen hartklep zorgt bij hem voor hartritmestoornissen, aldus zijn arts Alberto Zangrillo. Die was maandag al naar Zuid-Frankrijk gereisd vanwege de verslechterende toestand van Berlusconi, die tijdelijk in Valbonne bij Nice woont.

"Ik ben in goede gezondheid", liet Berlusconi later weten in een verklaring. De ondernemer, die als mediamagnaat miljardair werd, was tussen 1994 en 2011 drie keer premier voor zijn centrumrechtse partij Forza Italia. Berlusconi liet weten dat hij in contact staat met zijn medewerkers over onder meer de politieke crisis waarin Italië verkeert.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.