Geef zaailingen uit je tuin de kans een volwaardige boom te worden

Een stek van een eik.© Foto Getty Images

Van onze verslaggever

In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die er niet overleeft omdat ze te weinig licht krijgen of ongewenst zijn. De campagne Meer Bomen Nu roept iedereen op om zaterdag 23 januari de tuin in te duiken en zaailingen en stekken te verzamelen en in te leveren bij een van de 63 inleverpunten in het hele land.

1 miljoen bomen en struiken

Maar liefst 900 boeren en burgers, die samen één miljoen bomen en struiken willen planten langs boerenakkers, industrieterreinen of nieuwe in voedselbossen, zorgen ervoor dat de zaailing uit jouw tuin de kans krijgt om een volwassen boom te worden. Ieder jaar produceren bomen namelijk miljoenen zaailingen die nu worden gemaaid, verbrand of versnipperd. Of ze gaan dood omdat ze in de schaduw staan van andere bomen en struiken.

Meer biodiversiteit

De initiatiefnemers van de campagne zamelen deze zaailingen in en geven ze de kans een volwaardige boom te worden. Zodat er meer natuur en biodiversiteit in Nederland komt. Dit doen ze omdat ze geloven dat bomen planten dé oplossing is om klimaatverandering tegen te houden, de biodiversiteit te herstellen en een handelingsperspectief te bieden.

Zie voor meer informatie en inleverpunten:

meerbomen.nu

Meer nieuws uit Achtergrond

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.