Twee vrouwelijke rechters in Afghanistan doodgeschoten

ANP Producties | Bron: ANP

In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn twee vrouwelijke rechters van het Hooggerechtshof doodgeschoten. Dat meldt een woordvoerder van het Hooggerechtshof.

De laatste maanden wordt Kabul regelmatig opgeschrikt door gerichte aanslagen. "Twee gewapende mannen hebben hun voertuig aangevallen, terwijl ze op weg waren naar het werk", aldus de woordvoerder over de aanslag op de rechters. Voor het Hooggerechtshof werken zo'n tweehonderd vrouwelijke rechters.

Deze aanslag komt amper twee dagen nadat het Amerikaanse ministerie van Defensie aankondigde dat het aantal Amerikaanse troepen in Afghanistan wordt teruggebracht tot 2500, het laagste aantal in de oorlog die al bijna 20 jaar woedt.

Vredesakkoord

De afgelopen weken zijn al verschillende bekende Afghanen, zoals journalisten, politici en mensenrechtenactivisten, omgebracht in Afghanistan. De autoriteiten in Kabul wijzen voor dat geweld naar de Taliban, hoewel terreurorganisatie Islamitische Staat regelmatig dergelijke aanslagen heeft opgeëist.

Geweld houdt Afghanistan in zijn greep terwijl onderhandelaars van de regering en de radicale Taliban in Qatar proberen een vredesakkoord te sluiten.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.