Negen nieuwe stembureaus in Teylingen

Sjaak Smakman
Teylingen

Corona zorgt ervoor dat Teylingen negen nieuwe stembureaus krijgt voor de landelijke verkiezingen op 17 maart.

Van de negen nieuwe stembureaus komen er vijf in Sassenheim, drie in Voorhout en één in Warmond.

In Sassenheim zijn de nieuwe locaties sportcentrum De Wasbeek, het onderkomen De Coy van de stichting Oud Sassenheim, theater ’t Onderdak en partycentrum De Oude Tol. Verder komt er bij Sassembourg een vast stembureau in het gebouw.

In Voorhout komen extra stembureaus bij de Maregroep, sportcafé De Eijk en bij de Historische Kring.

Warmond krijgt een extra mobiel, stembureau bij de Langebrug, aan de overkant van de Kagerplassen.

Omdat afstand houden belangrijk is bij corona, is bij de nieuwe plekken gekeken naar de grootte van de ruimte en of het mogelijk is om daar eenrichtingsverkeer aan te houden.

De nieuwe plekken hebben niet alleen met corona te maken. De stemdistricten zijn opnieuw ingedeeld, zodat er per stembureau ongeveer evenveel stemgerechtigden zijn. Sinds een paar jaar gelden er ook strengere regels voor de toegankelijkheid van stemlokalen voor mindervaliden. Dat laatste regelt de gemeente overigens door de deuren gewoon de hele dag open te laten staan. Verder haalt de gemeente kokosmatten weg en komen er zo nodig tijdelijke invalidenparkeerplaatsen.

Om de verkiezingen coronaproof te laten verlopen, is het ook mogelijk om op maandag 15 en dinsdag 16 maart te stemmen. Alle stembureaus krijgen een extra toezichthouder die let op het naleven van alle coronavoorschriften.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.