Nieuwe Van Lent-kolos perst zich door Alphen aan den Rijn

Een kijkje nemen aan de waterkant.

Een kijkje nemen aan de waterkant.© Foto Toon van der Poel

Hielke Biemond
Alphen aan den Rijn

Wie de afgelopen weken langs Kaageiland reed, kon er niet omheen: er lag bij de scheepswerf van Van Lent weer een splinternieuw kolossaal jacht klaar.

Zaterdagochtend vroeg begon het superjacht Galina aan de tocht naar open zee. Dat betekende onderweg weer passen en meten bij bruggen en in dorpswateren die eigenlijk niet zijn gemaakt voor boten van dit formaat.

Maar als er dan eens in de zoveel tijd eentje passeert, is dat gratis vermaak voor de inwoners, zeker in een stille tijd als deze. Dus vergaapten zij zich, zoals hier in Alphen aan den Rijn, vanaf de waterkant aan de nieuwste creatie.

’Ze heeft klassieke buitenlijnen met een uitlopende boog en grote ramen om veel natuurlijk licht binnen te laten’, schrijft de bouwer hierover op de eigen website. ’Verdere details over het jacht zijn niet bekendgemaakt.’

Evenmin naar welke rijke koper de Galina onderweg is, dat blijft voor gewone stervelingen aan de waterkant altijd gissen. En eerlijk is eerlijk: die geheimzinnigheid maakt de reusachtige passanten ook extra spannend.

Het past allemaal maar net.

Het past allemaal maar net.© Foto Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.