Carrington Love stapt plotseling op bij ZZ Leiden en keert terug naar Verenigde Staten

Carrington Love.© Archieffoto

Joris Zandbergen
Leiden

Carrington Love is vertrokken bij Zorg en Zekerheid Leiden. Geheel onverwacht leverde de Amerikaanse spelverdeler vrijdag zijn contract bij de basketbalclub in.

Love speelde slechts drie wedstrijden voor de Leidse ploeg. Hij werd in december gehaald als vervanger van Desure Buie, die tijdens de door de coronacrisis genoodzaakte pauze van de Dutch Basketball League huiswaarts keerde. Carrington Love leek de gedroomde vervanger, een upgrade zelfs. Tijdens het seizoen 2017-2018 had hij furore gemaakt bij ZZ, en de club prees zich gelukkig om de publiekslieveling weer vast te kunnen leggen.

De club laat weten dat Love om persoonlijke redenen naar de Verenigde Staten is teruggekeerd. De spelmaker was ontevreden bij zijn tweede verblijf in Leiden. ,,Het thuisfront trok aan hem’’, laat voorzitter Marcel Verburg weten. ,,Ik weet niet welke druk hij heeft gevoeld. Misschien is het hem ook tegengevallen dat er hier zo weinig kon door het hele coronaverhaal. Maar ik neem het hem kwalijk dat hij ons te laat heeft geïnformeerd.’’

Love sprong meteen op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. In de drie wedstrijden die hij voor Leiden speelde, kwam hij tot prima cijfers. Wel leek hij soms moeite te hebben met zijn motivatie. Coach Geert Hammink liet de guard van de bank komen, maar Love stond wel in het veld als de wedstrijd beslist werd. Hij speelde gemiddeld 26 minuten waarin hij tot 16 punten en 4 assists kwam. ZZ won alle drie de duels ruim, waaronder die tegen Donar.

,,We willen gemotiveerde mensen in de groep anders werkt het niet’’, aldus Verburg. ,,Juridisch zijn terugkeer afdwingen, als dat al zou lukken, heeft daarom geen zin. Het is heel jammer dat hij niet in een eerder stadium zijn onvrede heeft geuit, want dan hadden we nog naar een oplossing kunnen zoeken.’’

Leiden moet nu opnieuw op zoek naar een spelverdeler. Op korte termijn hoopt de club al een vervanger voor Love te kunnen presenteren. Wellicht kan ZZ een lijntje uitgooien bij Maurice Watson Jr., die twee jaar geleden schitterde in Leiden en die nog clubloos is.

In de wedstrijd tegen Aris van zaterdag ontbreekt ook Giddy Potts bij de Leidse ploeg. De Amerikaan keert zondag terug uit de Verenigde Staten, waar hij was wegens trieste familieomstandigheden.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.