Meneer De Lange, bewoner van verzorgingshuis Vlietstede, is blij met zijn vaccinatie: ’Je voelt er niks van’

Meneer de Lange wordt gevaccineerd© Eigen beeld

Justin Hendriks
Rijnsburg

Meneer De Lange is blij dat hij eindelijk aan de beurt is voor een vaccinatie. Bang voor de prik is deze bewoner van Vlietstede in Rijnsburg niet. „Ik heb al zoveel meegemaakt in mijn leven.’’

Vanaf deze vrijdag worden de inwoners van verzorgingstehuizen ingeënt tegen het coronavirus. Meneer De Lange mocht als één van de eersten in dit complex van zorgorganisatie DSV zijn mouw opstropen. „Het belangrijkste is om de moed erin te houden, altijd.”

DSV-directeur Jan de Vries is daar blij mee. ,,Ik ben superblij dat deze kwetsbare ouderen voorrang hebben gekregen van onze regering”, zegt hij. ,,Met de grote vaccinatiebereidheid onder bewoners en medewerkers hopen wij binnenkort weer normaal contact met elkaar te hebben. Wat zou dat fijn zijn voor onze bewoners, dat gun ik ze van harte!”

Het grootste deel van de bewoners zegt volgens DSV ’ja’ tegen de vaccinatie. Zij willen graag een ’prikje’ tegen dat nare virus. De senioren krijgen ruim de tijd om bij te komen na de prik en worden goed in de gaten gehouden door een arts en verpleegkundigen. Veel ouderen keren daarna opgelucht terug naar hun woongroep of appartement binnen het Rijnsburgse verzorgingstehuis.

Meneer De Lange stelt vrijdagochtend de wachtende ouderen gerust. „Het is zo gebeurd, hoor. Je voelt er niks van.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.